Beste Napalm Death albums

een top tien van beste Napalm Death albums

Napalm Death is een Death Metal en Grindcore groep die werd opgericht in Birmingham, England in 1981. Napalm Death wordt aanzien als de groep die het Grindcore genre als het ware heeft gedefinieerd door elementen van Hardcore Punk en Death Metal, korte songs, snelle tempo's, diepe gutturale vocals en sociopolitieke lyrics te incorporeren. In totaal heeft de groep, in verschillende bezettingen, ondertussen 16 studio albums uitgebracht, met als laatste het harde Apex Predator - Easy Meat uit 2015.

Binnen de Death Metal zijn de rauwe energie, hetverwoestende tempo en de krachtige zang onovertroffen. Uiteindelijk is het gewoon fantastische muziek waar al te snel neerbuigend wordt over gedaan. Hun allerbeste album is meteen ook hun eerste worp 'Scum'. Een plaat die een genre deed geboren worden.

beste Napalm Death albums ooit
Beste Napalm Death album: Scum
Scum
Jaar: 
1987

Scum uit 1987 is het album waarmee alles begon. Het geeft als album nog niet de typische Napalm Death sound van latere albums. Op kanten A en B van de LP zijn overigens verschillende formaties van bandleden te horen. Maar toch was dit indertijd het meest extreme album dat in de metal scene van toen te horen was. De plaat zorgde zoals gezegd voor de geboorte van het grindcore genre helemaal op zichzelf en daarvoor alleen al verdient het om op nummer één te staan. Daarnaast bevat het echt ook wel goede nummers.

Kopen bij Bol.com
Scum - CD Scum LP
Utopia Banished
Utopia Banished
Jaar: 
1992

Utopia Banished is het vierde album van de Britse band Napalm Death. Het album werd in 1992 uitgebracht door Earache Records. [3] Het is het eerste album met Danny Herrera op drums na het vertrek van Mick Harris. Het album herstelde een geluid dat beter was afgestemd op wat fans aanvankelijk hadden verwacht van de eenmalige poging van Napalm bij de beroemde Morrisound Studios en het is hier dat Barney Greenway echt een impact heeft en zich verder verwijdert van zijn oude band, Benediction. Tekstueel gezien omarmde de frontman de arbeidersklasse en politieke thema's en veroordeelde hij het imperialisme ("I Abstain"). Op 'Utopia Banished' keerde Napalm Death terug naar meer beknopte songs met verfijnde maar uitdagende arrangementen, waarmee het de kenmerkende klank van de band in de komende decennia inluidde ... het zou nog even duren voordat ze het ergens midden van de jaren negentig uitwerkten.

Harmony Corruption
Harmony Corruption
Jaar: 
1990

 

Harmony Corruption is het derde album van Napalm Death, uitgebracht in 1990 op Earache Records. De stijl van het album was meer death metal dan grindcore, met extreem zware riffs en diepe lage vocals. Het album werd opgenomen bij Morrisound Recording in Tampa, Florida, waar sindsdien vele klassieke Death Metal-albums zijn opgenomen. Florida Death Metallers Glen Benton van Deicide en John Tardy van Obituary waren gastvocalisten voor het nummer "Unfit Earth".

 

Het is het eerste Napalm Death-album met Mark "Barney" Greenway als de vocalist en Amerikanen Mitch Harris en Jesse Pintado als gitaristen, en de laatste met Mick Harris op drums.

From Enslavement to Obliteration
From Enslavement to Obliteration
Jaar: 
1988

From Enslavement to Obliteration is het tweede studioalbum van grindcore-band Napalm Death, uitgebracht in 1988. Het is het laatste studioalbum met zanger Lee Dorrian en gitarist Bill Steer, en de eerste met bassist Shane Embury, het langst-vastgehouden lid van de band. Een geremasterde versie werd vrijgegeven op 2 april 2012.

Op dit album vind je het uitstekende eerste nummer Evolved as one, een sterk staaltje van zangkunst.

Kopen bij Bol.com
CD LP
Utilitarian
Utilitarian
Jaar: 
2012

Utilitarian is het veertiende studioalbum van Napalm Death. Het werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 27 februari 2012 en wereldwijd op 28 februari 2012.

Beste Napalm Death albums van 6-10

  1. The Code Is Red... Long Live the Code (2005) : CD
  2. Smear Campaign (2006) : CD
  3. Time Waits for No Slave (2009) : CD - LP
  4. Fear, Emptiness, Despair (1944) : CD
  5. Apex Predator - Easy meat (2015) : CD - LP

Ontdek hier nog meer albums van Napalm Death.

Gelijkaardige muziektips